Veleposlaništvo RS London /Gospodarstvo /

Gospodarstvo

Ekonomski oddelek na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Londonu je namenjen vzdrževanju in vzpostavljanju stikov z državo sprejemnico na gospodarski, institucionalni ter podjetniški ravni. 

Oddelek nudi koristne informacije o gospodarskem položaju, novostih na gospodarskem področju, aktualnih gospodarskih gibanjih, ter informacije slovenskim podjetjem, ki bi želela poslovati na britanskem in irskem trgu. Prav tako nudi pomoč britanskim oziroma irskim podjetjem, ki iščejo partnerje na slovenskem trgu z namenom uvoza ali investiranja. 

Vljudno vabljeni k pregledu določenih osnovnih informacij, zbranih na naših spletnih straneh. Če vas zanimajo dodatne informacije ali konkretne oblike sodelovanja, bomo veseli vašega klica ali sporočila. 

Kontakt:

Darja Slokar, ekonomska svetovalka 

T: + 44 (0)20 7222 5700

E: darja.slokar(at)gov.si

E: sloembassy.london(at)gov.si 

 

 

Koristne povezave

Osrednje stičišče za informacije o poslovnih priložnostih na britanskem trgu, poslovanju, oblikah družb in njihovi ustanovitvi ter drugih uporabnih in koristnih podatkih lahko najdete na strani spletnega portala Izvozno okno TUKAJ.

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo 

Ministrstvo za finance 

SPIRIT - Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije

Podjetniški portal 

Invest Slovenia 

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS

Center za mednarodno poslovanje (GZS)

Register članov GZS 

Britansko-slovenska gospodarska zbornica (BSCC) 

Urad za makroekonomske analize in razvoj 

Banka Slovenije 

Ljubljanska borza 

Statistični urad