Veleposlaništvo RS London /Novice /
15.05.2018  

Predstavitev slovenskih vin na letošnjem Londonskem vinskem sejmu

V Londonu med 21. in 23. majem na lokaciji "Olympia London" poteka Londonski vinski sejem, eden največjih mednarodnih dogodkov s področja in najbolj obiskanih vsakoletnih vinskih sejmov v Združenem kraljestvu. Na dogodku se predstavlja preko 14.000 vin iz 40 držav in potekajo tudi strokovna predavanja, razprave ter pokušine vin.

Tudi v letošnjem letu na sejmu sodelujejo številni slovenski proizvajalci vin oziroma njihovi tukajšnji distributerji. Pod okriljem Vinske družbe Slovenije se na skupnem sejemskem prostoru predstavljata podjetji Radgonske gorice in Vinakoper. Ob tem se britanskim kupcem samostojno ali preko distributerjev predstavljajo slovenski ponudniki vin Tilia Estate, Astrum Wine Cellars (vina Verus), WoodWinters (vina Puklavec Family Wines) ter Modal Wines (vina Atelier Kramar).

Slovenske razstavljavce je na sejmišču obiskal tudi veleposlanik RS v Združenem kraljestvu mag. Tadej Rupel in med drugim zagotovil podporo veleposlaništva aktivnostim za večanje prepoznavnosti Slovenije kot bogatega vinorodnega območja ter ponudbe kvalitetnih in raznolikih slovenskih vin britanskim kupcem.