Veleposlaništvo RS London /Novice /
06.02.2009  

Prvi obisk predsednika vlade Boruta Pahorja v Londonu

Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor  se je včeraj na prvem delovnem obisku v Londonu sestal s predsednikom vlade Kraljevine Velike Britanije in Severne Irske Gordonom Brownom, nekaterimi drugimi predstavniki britanskega gospodarskega in političnega življenja ter predstavniki slovenskih podjetij v Londonu. Glede na osrednjo temo pogovorov, ki je bila usmerjena predvsem v vprašanje reševanja globalne finančne in gospodarske krize, sta premiera spremljala tudi minister za finance, dr. Franc Križanič in  minister za gospodarstvo, dr. Matej Lahovnik.

Obisk je premier zaokrožil s predavanjem na ugledni londonski fakulteti London School of Economics and Political Science, kjer orisal zgodovinsko pot Slovenije kot federalne enote nekdanje jugoslovanske republike do države, ki je predsedovala EU. Po izjemno dinamični razpravi se je premier udeležil kratkega sprejema, ki ga je ob tej priložnosti organiziralo društvo slovenskih študentov na LSE.

Obisk samo potrjuje nadaljevanje odličnih bilateralnih odnosov med državama, zato je ob tej priložnosti premier britanskega sogovornika povabil na obisk v Slovenijo.