Veleposlaništvo RS London /Novice /
23.05.2019  

Obeležitev Svetovnega dneva čebel v Londonu

V torek, 21. maja 2019, je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Londonu v sodelovanju z britanskima organizacijama Conway Hall in Bee Midtown v namen obeležitve Svetovnega dneva čebel organiziralo dogodek, na katerem se je s svojim medom in medenimi izdelki predstavilo več kot trideset držav in regij.

 Na dogodku, ki je potekal v Conway Hallu v središču Londona in ki ga je obiskalo več kot petsto obiskovalcev, so poleg Slovenije sodelovala londonska rezidenčna veleposlaništva, čebelarska združenja, čebelarji, proizvajalci ter distributerji medenih izdelkov iz Belizeja, Bolivije, Cipra, Čila, Češke, Črne gore, Grčije, Gruzije, Iraka, Kazahstana, Kube, Latvije, Litve, Nikaragve, Poljske, Srbije, Slovaške, Tajvana, Ugande, Ukrajine, Urugvaja, Walesa, Zambije in Zimbabveja.

 

  World_Bee_Day_5.JPG World_Bee_Day_London.jpg

 

Na slovenski stojnici so imeli obiskovalci ob slovenskem medu, medeni potici ter medenjakih priložnost poskusiti tudi druge medene proizvode, ki jih je za dogodek poklonilo slovensko podjetje Medex.

 

  World_Bee_Day_3.jpg Wprld_Bee_Day_4.jpg

 

Izredno dobro obiskan dogodek je slavnostno s pozdravnim nagovorom odprl slovenski veleposlanik mag. Tadej Rupel, ki je v svojem nagovoru poudaril pomen iniciative za obeležitev Svetovnega dneva čebel ter razloge Slovenije za zavzemanje za proglasitev tega dne. Prisotne sta nagovorila tudi direktor Conway Halla dr. Jim Walsh ter predstavnica organizacije Bee Collective Caroline Burchill, ki je predstavila urbano čebelarstvo po strehah londonskih zgradb.

 

VEČ