Veleposlaništvo RS London /Novice /
24.06.2019  

Sprejem ob Dnevu državnosti v Londonu

Veleposlaništvo RS v Londonu je dne 13. junija 2019 v prostorih National Liberal Club v središču Londona organiziralo sprejem ob Dnevu državnosti. Več kot 300 udeležencev sprejema, med katerimi so bili predstavniki diplomatske skupnosti v Londonu, tukajšnje poslovne sfere in slovenske skupnosti, novinarji ter predstavniki turističnih in potovalnih agencij ter organizatorjev potovanj, je uvodoma nagovoril VP mag. Rupel.

  

Izmed dogodkov v letu od zadnje obeležitve Dneva državnosti je med drugim izpostavil uradni obisk predsednika Pahorja v ZK v februarju, obisk princa Edvarda v Sloveniji v maju ter obeležitev svetovnega dneva čebel v Londonu in ob tem aktivnosti Slovenije za ohranjanje naravnega okolja. Ob unikatni politični situaciji v ZK v povezavi z brexitom je izrazil prepričanje, da potrebujemo ZK kot pomembnega partnerja izven ali znotraj EU za naslavljanje globalnih izzivov, s katerimi se soočamo. 

V okviru sprejema je bila, v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO) in prevoznikom British Airways, izvedena tudi promocija turistične ponudbe Slovenije ter možnosti turističnega in drugega obiska z novonastalo direktno letalsko povezavo med glavnim londonskim letališčem Heathrow in Ljubljano.

 LR_Slovenian_Tourism_event_-1.jpg  LR_Slovenian_Tourism_event_-39.jpg

 LR_Slovenian_Tourism_event_-103.jpg  LR_Slovenian_Tourism_event_-20.jpg

V okviru kulturnega dela sprejema je nastopil pianist Ermin Tkalec, prejemnik Prešernove nagrade ter študent na prestižnem Kraljevem glasbenem kolidžu v Londonu.

Udeležencem so bila na razpolago raznolika promocijska gradiva in materiali o Sloveniji ter nudena slovensko vino in potica.