Veleposlaništvo RS London /Novice /
11.12.2018  

Dogodki s slovensko skupnostjo ob koncu leta 2018

V petek, 7 decembra 2018 je Britansko slovensko društvo v cerkvi Andrew-by-the-Wardrobe v Cityu of London organiziralo božičnico za člane društva, slovensko skupnost v Združenem kraljestvu ter prijatelje Slovenije.

Božičnica je eden od osrednjih dogodkov, ki jih ob tradicionalni večerji ob Prešernovem prazniku ter pikniku ob kozolcu, organizira Britansko slovensko društvo. Dogodek, ki se ga je udeležilo večje število slovenske skupnosti iz Londona in okolice, se je udeležil tudi veleposlanik Rupel z ostalimi zaposlenimi.

Na božičnici, ki je potekala v angleškem in slovenskem jeziku, so berila brali učenci večernega pouka slovenščine na SSEES UCL.

Ob zaključku dogodka je potekala pogostitev z potico ter slovenskim vinom, ki ga je za dogodek poskrbelo veleposlaništvo. VEČ

 Dedek_mraz_2018.JPG Bozicnica_2018.JPG

 

Naslednji dan, v soboto 8. decembra 2018 je potekala Prednovoletna prireditev z Dedkom mrazom za mlajšo generacijo, ki sta jo v sodelovanju z veleposlaništvom pripravile učiteljica sobotnega dopolnilnega pouka slovenščine Urška Rozman in mentorica Slovenske otroške igralne skupine Nika Kugler. Dogodek, ki se ga vsako leto udeleži večje število slovenskih družin je potekal v dvorani Welsh Church v središču Londona.

Za praznično vzdušje je poskrbel slovenski pevski zbor Gallus Aeternus, ki je prisotne razveselil s slovenskimi otroškimi pesmimi.

Prisotne je v imenu veleposlaništva pozdravila namestnica pooblaščena ministrica Darja Golež.

Izvedbo dogodka, na kateri je veleposlaništvo poskrbelo za pogostitev, je finančno podprl tudi Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. VEČ