Veleposlaništvo RS London /Novice /
22.01.2019  

Obisk slovenske poslovne delegacije v Londonu na temo digitalizacije v bančnem sektorju

Dne 23. in 24. januarja 2019 poteka v Londonu obisk slovenske poslovne delegacije na temo digitalizacije v bančnem sektorju. Obisk je organiziran s strani Britansko-slovenske gospodarske zbornice, Združenja Bank Slovenije, javne agencije Spirit Slovenija in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Londonu. Delegacija je namenjena slovenskim bančnikom  in podjetjem, ki delujejo na področju digitalizacije. Namen obiska delegacije je spoznati trende in novosti s področja bančništva in bančne tehnologije. Podrobnejši program obiska delegacije je dostopen tukaj.

V okviru programa je v sredo, 23. januarja, potekala okrogla miza "Prihodnost bančništva v luči digitalizacije / inovacij", na kateri so panelisti med drugim razpravljali o vplivu novih tehnologij in inovacij na poslovanje bank in drugih finančnih organizacij, sodelovanje med finančno industrijo in t.i. FinTech podjetji ter prihodnje trgovanje britanskih bank z EU po izstopu Združenega kraljestva iz EU.

  Digi_2.jpg  Digi_1.jpg

Okrogli mizi je sledil t.i. networking sprejem, pod gostiteljstvom veleposlanika RS v ZK mag. Tadeja Rupla, ki so se ga udeležili člani poslovne delegacije, predstavniki britanskega bančnega in finančnega sektorja ter drugih poslovnih področij, predstavniki Evropske banke za obnovo in razvoj ter Slovenci delujoči v finančnih institucijah, bankah, ipd. v Londonskem Cityju.