Veleposlaništvo RS London /Novice /
17.09.2018  

Dogodek 'You Say Slovenia, I Say Slovakia' v Londonu

13. septembra 2018 sta slovenski veleposlanik Tadej Rupel in slovaški veleposlanik Ľubomír Rehák v prostorih Sedeža Evropske komisije v Londonu skupaj gostila prireditev "Ti rečeš Slovenija, jaz rečem Slovaška". Glavni cilj dogodka je bil, ob gospodarski in turistični promociji, predstavitev najnovejše literature slovenskih in slovaških avtorjev prevedenih v angleščino.
 
Dogodek sta organizirali slovensko in slovaško veleposlaništvo v sodelovanju z založniškima hišama Istros Books in Jantar Publishing, ki se specializirata na izdajo knjig iz Centralne in Vzhodne Evrope.

    IMG_7439.jpg
 
Na dogodku je po uvodnem pozdravnem govoru obeh veleposlanikov, sledila okrogla miza, ki ji je vodil Roy Cross iz British Council-a, na kateri sta sodelovala avtorja Evald Flisar (Slovenija) in Dr Richard Vesely (Slovaška), prevajalka Julia Sherwood in Mike Tate, ustanovitelj založbe Jantar Publishing. VEČ

    You_Say_Slovenia__I_Say_Slovakia_3.JPG
 
Angleški prevod Flisarjeve knjige Greh, ki je bila letošnje leto nominirana za Kresnikovo nagrado, je bil jeseni izdan pri založbi Istros Books.

Okrogli mizi je sledi sprejem s predstavitvijo vina in kulinaričnih dobrot obeh držav v okviru katerega se je postreglo tudi s slovenskim medom in potico.