Veleposlaništvo RS London /Novice /
12.10.2018  

Srečanje Društva VTIS London "Od priložnosti in povezav do kariere"

Dne 10. oktobra 2018 je v Londonu potekalo že drugo srečanje Društva VTIS London v letošnjem letu. Društvo združuje in povezuje Slovence, ki študirajo oziroma delujejo na izobraževalnih, raziskovalnih in drugih institucijah, organizacijah ter podjetjih v tujini in londonska sekcija društva je zelo aktivna v Združenem kraljestvu.

Dogodka pod naslovom "Od priložnosti in povezav do kariere", organiziranega v Evropski hiši v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Londonu, se je udeležilo okoli šestdeset ljudi. Uvodnemu nagovoru preko videokonference s strani članice upravnega odbora Društva VTIS Kristi Hodak je sledil nagovor veleposlanika mag. Tadeja Rupla. Veleposlanik je med drugim izpostavil pomen dogodka kot priložnosti za prenos izkušenj, izmenjavo mnenj, mreženje in druženje ter povezovanje Slovencev, ki živijo in delujejo na britanskih izobraževalnih institucijah in v gospodarstvu, ter tudi Slovencev v domovini.

Udeležence je nagovoril tudi direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) prof. dr. József Györkös, ki je med drugim zagotovil pripravljenost agencije, da prisluhne predlogom o možnostih sodelovanja. Prisotne je preko videokonference pozdravila tudi direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice Barbara Uranjek. V zaključku uvodnega dela je možnosti učenja slovenskega jezika na UCL (University College London) v okviru večernih tečajev prestavila Romana Šuštar.

 Vtis2018.JPG Vtis2018_1.JPG

V nadaljevanju so svojo poslovno pot, projekte, izkušnje pri delu in življenju v ZK predstavili: Lea Bernetič, strokovnjakinja za marketing ter lastnica kreativnega in komunikacijskega podjetja Eliei ter gostujoča predavateljica na UCA (University of the Creative Arts); Lea Marolt Sonnenschein, magistrska študentka programa Innovation Design Engineering na Royal College of Art in Imperial College; Manca Urankar, diplomantka Univerze Sussex iz Psihologije z nevroznanostjo ter sedaj zaposlena pri eni izmed največjih svetovnih revizorskih hiš PricewaterhouseCoopers (PwC); ter Rok Strniša, diplomant Univerze Sussex iz računalništva in umetne inteligence, magistriral iz naprednega računalništva in doktoriral iz teoretičnega računalništva ter sedaj zaposlen pri startup podjetju za virtualne svetove Improbable.

Predstavitvam in okrogli mizi je sledilo druženje udeležencev dogodka.