Veleposlaništvo RS London /Novice /
06.11.2018  

Predstavitev kulturno-turističnega bogastva Slovenije v Londonu na letošnji Svetovni turistični borzi (WTM)

V Londonu med 5. in 7. novembrom 2018 poteka ena najpomembnejših borz turistične industrije WTM-World Travel Market 2018, na katerem se tako kot prejšnja leta s svojim razstavnim prostorom predstavlja tudi Slovenija, pod vodstvom Slovenske turistične organizacije-STO.

Poudarek letošnje predstavitve pod okriljem STO je promocija Slovenije kot avtentične, edinstvene in obenem sodobne destinacije za 5-zvezdična doživetja na področju kulturnega turizma. Glavni partner ob letošnji predstavitvi je Ljubljanski grad, ljubljanska srednjeveška arhitekturna znamenitost, s prikazom povezovanja bogate kulturne dediščine in privlačnih turističnih produktov.

 WTM_3.jpg 

Na sto šestinsedemdeset kvadratnih metrov velikem slovenskem razstavnem prostoru se pod osrednjo tematiko kulturnega turizma predstavlja šestintrideset slovenskih turističnih operaterjev, zdraviliških destinacij, turističnih združenj, lokacij in podjetij. Več informacij o sodelujočih pri predstavitvi ter ostalih vsebinah tokratne promocije bogate slovenske kulturne in naravne dediščine ter odgovornega turizma je dostopnih preko spletne strani TUKAJ.

Na WTM se s samostojno stojnico predstavlja tudi slovenski startup Futourist, s prvo svetovno spletno potovalno platformo pod istim imenom, ki temelji na blockchain tehnologiji in modelu nagrajevanja uporabnikov v turizmu. V sklopu strokovnih WTM predavanj je podjetje predstavilo med drugim pilotni projekt, ki bo potekal v Sloveniji v partnerstvu z STO.

V okviru WTM je STO nominirana za nagrado "International Travel & Tourism Awards" v kategoriji "Best in Wellness", ob njenem izvajanju raznovrstnih aktivnosti, ki so potekale pod njenim okriljem pod tematiko Zdrave vode.

 WTM_1.jpg  WTM_2.jpg

Slovenske razstavljavce na WTM je obiskal tudi veleposlanik RS v Združenem kraljestvu mag. Tadej Rupel in drugi predstavniki veleposlaništva. V pogovorih je bilo med drugim izpostavljeno, da se zanimanje britanskih gostov za obisk Slovenije konstantno povečuje iz leta v leto - samo v obdobju od januarja do konca avgusta letos je bilo tako zabeleženo za 27 odstotkov več prihodov britanskih gostov kot v enakem obdobju lani, kar je med drugim tudi rezultat številnih aktivnosti, ki jih STO s tukajšnjo Informacijsko pisarno STO in sodelovanjem Veleposlaništva RS v Londonu izvaja na tem pomembnem trgu. Gostje iz Združenega kraljestva še posebno povprašujejo po organizaciji turističnih aranžmajev s po meri narejenimi doživetji, kar Slovenija kot butična destinacija nudi.