Veleposlaništvo RS London /Novice /
13.09.2019  

Predstavitev slovenske obrambne industrije na letošnjem obrambnem sejmu DSEI v Londonu

 

Na londonskem sejmišču ExCel med 10. in 13. septembrom 2019 poteka sejem obrambne in varnostne industrije DSEI (Defence and Security Equipment International), ki poteka bienalno ter je eden od vodilnih in največjih mednarodnih dogodkov na področju obrambne industrije, varnosti in zaščite. Na dogodku se prestavlja preko 1.600 razstavljavcev, med katerimi je preko 40 nacionalnih paviljonov, ter ga obišče preko 35.000 obiskovalcev iz preko 50 držav.  

Na sejmu se ponovno na skupnem razstavnem prostoru Slovenije (št. N3-310) pod okriljem Grozda obrambne industrije Slovenije-GOIS ter v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za obrambo RS predstavljajo tudi slovenska podjetja in sicer: Arex, Dat-Con, Em.Tronic in Prevent-Deloza.

Sodelujoča slovenska podjetja predstavljajo širok razpon obrambnih proizvodov in storitev, med drugim različne posebne tehnologije, navigacijske in sistemske rešitve, vojaško opremo, zaščitne tkanine in oblačila, strelivo, orožje ter jedrsko, radiološko, kemično in biološko zaščito.

V večernih urah na prvi dan sejma 10. septembra je bil v prostorih Veleposlaništva RS v Londonu pod gostiteljstvom veleposlanika mag. Tadeja Rupla organiziran t.i. networking dogodek za udeležena slovenska podjetja, predstavnike GOIS in MORS ter njihove obstoječe in potencialne britanske oziroma tuje poslovne partnerje ter druge povabljene goste, vključno s tukaj delujočimi obrambnimi atašeji.