Veleposlaništvo RS London /Novice /
11.12.2019  

Tradicionalni slovenski medeni zajtrk za učence slovenskega pouka ob zaključku leta

V soboto, 7. decembra 2019, je slovensko veleposlaništvo v Londonu v sodelovanju z učiteljico Urško Rozman, ki v Londonu poučuje brezplačen sobotni dopolnilni pouk slovenščine namenjen otrokom s slovenskimi koreninami, organiziralo dogodek za učence navedenega pouka.

V prostorih veleposlaništva se je skupaj s starši zbralo petnajst učencev dopolnilnega pouka, v starostnem razponu med 4. in 15. letom. Udeležence je uvodoma pozdravil veleposlanik mag. Rupel, sledil je glasbeni program, ki so ga pripravili učenci, ter okraševanje novoletne jelke z okraski, ki so jih učenci izdelali posebej za letošnje praznovanje.

Po zaključku programa je bil ponujen tradicionalni slovenski medeni zajtrk s slovenskim medom, mlekom, maslom, kruhom ter sadjem in tudi  tradicionalno potico.

  Potica.jpg Zajtrk.jpg

Dogodek na veleposlaništvu je predstavljal tudi zaključek sobotnega dopolnilnega pouka v letošnjem letu.

Navedeni dopolnilni pouk slovenščine je namenjen predšolskim in šoloobveznim otrokom (od 4. leta starosti dalje) s slovenskimi koreninami. Organizirata ga Zavod RS za šolstvo ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Pouk poteka v Londonu v učnem prostoru St. Marylebone Parish Church vsako soboto med 10.30 in 15. uro. 

Cilj dopolnilnega pouka je ohranjanje in razvijanje slovenščine pri Slovencih po svetu, krepitev njihove slovenske identitete, pripadnosti slovenskemu narodu in stikov z matično domovino.

VEČ