Veleposlaništvo RS London /Novice /
22.05.2019  

Predstavitev slovenskih vin na letošnjem Londonskem vinskem sejmu med 20. in 22. 5. 2019

V Londonu med 20. in 22. majem poteka Londonski vinski sejem, eden večjih mednarodnih dogodkov s področja in najbolj obiskanih vsakoletnih vinskih sejmov v Združenem kraljestvu. Na dogodku, na katerem potekajo tudi strokovna predavanja, razprave ter pokušine vin, se predstavlja preko 14.000 vin iz preko dvaintrideset držav.

Tako kot pretekla leta se tudi na letošnjem sejmu predstavljajo določeni slovenski proizvajalci vin oziroma njihovi tukajšnji distributerji. Pod okriljem Vinske družbe Slovenije se na skupnem prostoru predstavljata Vinska klet Dveri-Pax in Vinakoper. Poleg tega se britanskim kupcem samostojno ali preko tukajšnjih distributerjev predstavljajo slovenski proizvajalci vin Fedora Wines, Tilia Estate (distributer Solaris Wines), Atelier Kramar (distributer Modal Wines) ter Istenič (distributer Croatian Fine Wines).

  20190522_144429.jpg  20190522_151959.jpg

Slovenske razstavljavce je obiskal tudi veleposlanik RS v Združenem kraljestvu mag. Tadej Rupel. Tema pogovorov je med drugim zadevala možnosti podpore veleposlaništva aktivnostim ponudnikov vin iz Slovenije na tukajšnjem trgu in pri nadaljnjem povečanju prepoznavnosti kvalitetnih in raznolikih slovenskih vin v Združenem kraljestvu.

V okviru zadevnih aktivnosti veleposlaništva slovenskim proizvajalcem vin na britanskem trgu je dne 20. maja v prostorih veleposlaništva potekal promocijski dogodek vin vinske kleti Tilia Estate iz Potoč v Vipavski dolini. Udeleženci dogodka, skupno okoli štirideset, so imeli priložnost poskusiti določena bela in rdeča vina iz asortimana Tilie, v kombinaciji z ustrezno hrano.