Veleposlaništvo RS London /Novice /
16.07.2019  

Vzpostavitev direktne letalske povezave družbe British Airways med Londonom in Ljubljano

London bo potnikom v vrhuncu letošnje poletne sezone še bolj na dosegu roke z novim direktnim letom prevoznika British Airways iz Ljubljane na London Heathrow. Leti med Londonom in Ljubljano bodo potekali od 15. julija do 2. septembra, dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in petkih.

Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske v političnem, gospodarskem, znanstvenem in kulturnem smislu za Slovenijo predstavlja pomembno državo partnerico, s katero imamo razvejene in vsestranske odnose. 

Britanski trg ponuja priložnost tudi za nadaljnjo krepitev odličnega gospodarskega sodelovanja, kjer se med drugim iz leta v leto beleži konstantno naraščanje blagovne menjave med državama. V lanskem letu je tako vrednost skupne menjave blaga presegla 1 milijardo evrov in je v primerjavi z letom prej narasla za skoraj 11 odstotkov. Poleg tega je britanski trg uvrščen med ključne tuje trge Slovenije na področju turizma, kjer prav tako beležimo konstantno povečevanje prihodov britanskih gostov v Slovenijo. V lanskem letu je Slovenijo obiskalo skoraj 164.000 turistov iz Združenega kraljestva, kar je pomenilo več kot 9 odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. 

Vzpostavitev direktne letalske povezave družbe British Airways med londonskim letališčem Heathrow in Ljubljano tako predstavlja dodatno priložnost za nadaljnjo krepitev in nadgradnjo povezav in sodelovanja med Slovenijo in Združenim kraljestvom na različnih področjih ter utrjevanju vezi med prebivalci obeh držav. 

 IRM_8130_resized.JPG  IRM_8126_resized.JPG

Med prvimi potniki je bil tudi veleposlanik mag. Tadej Rupel, ki je skupaj z veleposlanico Združenega kraljestva v Sloveniji, Sophie Honey prerezal trak ter otvoril linijo.

VEČ