Veleposlaništvo RS London /Novice /
01.10.2021  

S 4. oktobrom spremembe pri vstopu v Anglijo

Od 4. oktobra dalje bodo pri vstopu v Anglijo za vse države, razen iz rdečega seznama, veljala enotna pravila.
Informacije glede potovanja v Anglijo v povezavi z ukrepi zaradi pandemije COVID so vam na voljo na naslednji povezavi:
https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england .

Če ste polno cepljeni je za vstop v Anglijo iz Slovenije obvezno:
- predložiti dokazilo o polnem cepljenju
- izpolniti Passenger Locator Form https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
- predhodno rezervirati in plačati  test, ki ga opravite 2. dan po prihodu v Združeno kraljestvohttps://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england

Če niste polno cepljeni je za vstop v Anglijo iz Slovenije obvezno:
- predložiti negativni test, ki ni starejši od 3 dni - izvid mora biti izdan v angleškem, španskem ali francoskem jeziku (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england)
- izpolniti Passenger Locator Form (https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk)
- rezervirati in plačati 2 test, ki ju je obvezno opraviti 2. in 8. dan karantene (https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england)

Po vstopu v Anglijo je obvezna 10-dnevna karantena. Izjeme karanteni so samo točno določene osebe, ki v Anglijo vstopajo zaradi določenih poklicev: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules#jobs-that-qualify-for-travel-exemptions.
Po polnih 5 dneh karantene je mogoče samo-izolacijo prekiniti v samo primeru dodatnega testiranja v okviru sheme Test to Release (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-test-to-release-for-international-travel). Opozarjamo, da gre pri tem za dodatno testiranje in je še vedno obvezno opraviti tudi testiranje 2. in 8. dan karantene.